Het Friesch Dagblad

Het Friesch Dagblad is zeker geen krant voor iedereen. Uiteraard suggereert de naam dit al. Het Friesch Dagblad is dan ook een regionale krant. De krant heeft een sterke eigen identiteit, waarbij het christelijke karakter de hoofdrol speelt. Zoals het Friesch Dagblad in haar missie aangeeft voert het journalistiek “gevoed door christelijke waarden en normen”. De doelgroep is dan ook beperkt, maar dit wil zeker niet zeggen dat deze krant geen geschikte krant voor u kan zijn. Uiteraard is er maar één manier om hier achter te komen en dat is door dit dagblad te lezen. Om eerlijk en juist over deze krant te kunnen oordelen kunt het beste een proefabonnement op het Friesch Dagblad afsluiten. U ontvangt de krant gedurende een bepaalde periode en na deze periode wordt het proefabonnement automatisch beëindigd. U zit nergens aan vast en kunt de keuze voor wel of geen regulier abonnement op deze krant dan ook baseren op eigen waarneming en bevinding. Als u kiest voor het lezen van deze krant dan leest u een krant die:

  • Betrokken is bij de regio, tot op lokaal niveau aan toe
  • Ook aandacht heeft voor het landelijke en internationale nieuws
  • Veel aandacht heeft voor duurzaamheid, samenleving, geloof & levensbeschouwing
  • Actief is op social media (Facebook en Twitter)

Een krant voor u? Probeer het eens en ontvang het Friesch Dagblad nu extra voordelig in de vorm van een proefabonnement.

De achtergrond van het Friesch Dagblad

Met een oplage van een kleine 11.000 exemplaren is deze krant een kleine regionale speler. De doelgroep mag dan klein zijn, deze is het Friesch Dagblad wel loyaal. Het merendeel van de krant wordt dan ook verkocht in de vorm van een abonnement, waarbij de lezer de keuze heeft uit verschillende abonnementsvormen.

De krant wil op een positieve manier het nieuws tegemoet treden. Onafhankelijke berichtgeving is hierbij een sleutelbegrip en u zal dit dagblad nooit kunnen betichten van stemmingmakerij, roddel of achterklap. Zoals elk ander dagblad heeft ook deze krant een aantal spraakmakende bijlagen. Zeker de weekendbijlage, Wykein, is zeker de moeite van het lezen waard. Hierin treft  u zowel verdiepende artikelen als artikelen bedoeld ter ontspanning aan. Dit maakt het lezen van het Friesch Dagblad tot een goede en prettig begin van uw weekend.

De geschiedenis van het Friesch Dagblad

Deze krant verscheen voor het eerst in 1903. Het is dan ook een krant met een rijke historie, waarbij het nooit concessies heeft gedaan aan waar de krant voor staat. De christelijke inslag van het Friesch Dagblad is vanaf de oprichting belangrijk geweest om zich te onderscheiden en is dit ook vandaag de dag nog. Een landelijke krant als Trouw heeft zijn kernwaarden wat breder getrokken en bereikt hierdoor een breder lezerspubliek. Het Friesch Dagblad doet dit niet en houdt vast aan de eigen identiteit en aan de lang geleden ingeslagen koers.

Tot 2008 werd de krant nog in volledig eigen beheer gedrukt en uitgegeven. Vanaf dit jaar echter werd de krant echter gedrukt door de NDC mediagroep die sinds 2013 ook de eigenaar van deze krant is. Was het Friesch Dagblad niet door deze partij overgenomen, dan had de krant niet kunnen overleven.

Overige informatie

Het Friesch Dagblad verschijnt van maandag tot en met zaterdag. Het is een ochtendkrant die op werkdagen voor 07:00 uur bij u op de mat valt. Op zaterdag valt de krant een half uurtje later, dus uiterlijk om 07:30 uur bij u op de mat. Wanneer de bezorging te wensen over laat, dan kunt u het best contact opnemen met de bezorglijn van dit dagblad. Deze dienst is op werkdag te bereiken van 07:30 t/m 17:00 uur en op zaterdagen van 08:00 t/m 12:00 uur. Uiteraard kunt u klachten met betrekking tot de bezorging ook via het contactformulier op de website van de krant doorgeven.

In het geval u andere vragen, opmerking of klachten over het Friesch Dagblad heeft, dan kunt u hiervoor ook gebruik maken van het eerder genoemde contactformulier. Ook kunt u kiezen voor het sturen van een e-mail. Op de website staan de emailadressen van de verschillende redacties vermeld. Tenslotte is bellen vanzelfsprekend ook mogelijk en staat ook niets u in de weg om te reageren via Twitter of Facebook.

Schriftelijk reageren behoort ook tot de mogelijkheden. Richt uw correspondentie in dit geval aan:

Het Friesch Dagblad

Sixmastraat 15

8932 PA Leeuwarden

 

Of

 

Het Friesch Dagblad

Postbus 412

8901 BE Leeuwarden

 

Friesch Dagblad
Beoordeel deze pagina