De Gooi -en Eemlander

De Gooi -en Eemlander is een regionaal dagblad. Net zoals elke andere regionale krant betekent dit dat zowel de doelgroep als het verspreidingsgebied van de krant beperkt is. Als u woonachtig bent in het Gooi, de Vechtstreek of het Eemland (Baarn en Soest), dan is deze krant wellicht een krant voor u. Uiteraard is er maar één manier om hier achter te komen en dat is door de Gooi -en Eemlander te lezen. Kiest u voor het lezen van een enkel los exemplaar, dan krijgt u vanzelfsprekend niet het volledige beeld van deze krant. Wij raden u dan ook van harte het proefabonnement op de Gooi -en Eemlander aan. U ontvangt dan gedurende een bepaalde periode deze krant thuis, de manier om deze krant goed te leren kennen. Overigens stopt dit proefabonnement automatisch, dus u zit nergens aan vast. Besluit u een proefabonnement te nemen, dan maakt u kennis met een krant die:

  • Lokaal en regionaal betrokken is bij haar lezers
  • Verschillende edities uitbrengt, afgestemd op de regio
  • Ook digitaal te lezen is
  • Haar lezers vele extra’s biedt
  • Verschillende abonnementsvormen aanbiedt

Genoeg redenen dus om de Gooi -en Eemlander de aandacht te geven die deze krant verdiend.

De achtergrond van de Gooi -en Eemlander

Met een oplage van bijna 19.000 exemplaren mogen we de Gooi -en Eemlander gerust rekenen tot de kleinere regionale dagbladen. De krant kan echter rekenen op een trouw publiek, want de meeste lezers van deze krant doen dit in de vorm van een abonnement. Dit dagblad is een ochtendblad dat verschijnt op maandag tot en met zaterdag. Uiteraard is de Gooi -en Eemlander 24/7 te lezen in digitale vorm.

Geen krant zonder bijlagen

Elke krant, dus ook de Gooi -en Eemlander, heeft de lezer meer te bieden dan enkel en alleen het nieuws. Vaak wordt dit “meer” aan de lezers gepresenteerd in de vorm van bijlagen. In de bijlagen van de Gooi -en Eemlander leest u artikelen met betrekking tot uitgaan en entertainment, verdieping en achtergronden bij het nieuws, mode en lifestyle en natuurlijk ook over koken, vakantie en reizen. De weekendbijlage van deze krant is voor veel mensen de ideale start van het weekend.

Het ontstaan van de Gooi -en Eemlander

De geschiedenis van de Gooi -en Eemlander is niet alleen een lange geschiedenis, maar zeker ook een boeiende. Officieel werd de eerste editie van deze krant uitgegeven in 1923. Rekenen we echter de voorloper van deze krant, het Goois Nieuwsblad, mee, dan moeten we zelfs terug naar het jaar 1871. De krant is van meet af aan succesvol geweest. Zo had dit dagblad vlak voor het begin van de Tweede Wereldoorlog al 19.000 abonnees. Na de oorlog werd de Gooi -en Eemlander een verschijningsverbod opgelegd, omdat het gedurende de oorlogsjaren voldeed aan de eisen die de bezettende macht stelde aan kranten. De Gooi -en Eemlander is een krant met karakter, want het kwam terug en sterker dan ooit tevoren. Zo bedroeg het aantal abonnees in de jaren tachtig meer dan 60.000! Tot 1996 wist de krant zelfstandig te blijven. Dit was het jaar waarin de krant werd overgenomen door de Telegraaf. Door toenemende concurrentie en de toenemende digitalisering liep het aantal abonnees drastisch terug. Op dit moment mag de Gooi -en Eemlander zich een stabiele factor noemen in een sector “in beweging”. De krant blijft meegaan met zijn tijd en weet hierdoor nog steeds lezers te boeien.

Overige informatie

De Gooi -en Eemlander is een ochtendkrant en dit houdt in dat u deze krant op werkdagen voor 07:00 in uw brievenbus vindt. Op zaterdag wordt de krant uiterlijk om 07:30 bij u bezorgd. Als u, om wat voor reden dan ook, de krant eens niet of te laat heeft ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken via het “krant te laat ontvangen formulier”. Uiteraard kunt u uw klachten met betrekking tot de bezorging ook telefonisch of via email melden.

Voor al uw andere vragen, opmerkingen of klachten neemt u contact op met de lezersservice van de Gooi -en Eemlander. Dit doet u telefonisch op maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 16:00. Ook hier geldt dat u ook via email in contact kan komen met de lezersservice.

Voor de volledigheid geven we u hierbij ook de adresgegevens van deze krant, voor het geval u ervoor kiest om per brief te reageren.

De Gooi -en Eemlander

t.a.v. afdeling Lezersservice

Postbus 376

1000 EB  Amsterdam

Gooi en Eemlander
Beoordeel deze pagina