Haarlems Dagblad

Haarlem is een stad met een rijke historie. De stad ligt in een actieve en drukke regio en is ook nog eens de hoofdstad van de provincie Noord Holland. Met onze nationale luchthaven op een steenworp afstand is Haarlem en omgeving een internationale omgeving waarin veel gebeurt. Als u echt op de hoogte wilt zijn van alles wat er zich in deze dynamische omgeving afspeelt, dan is een krant als Het Haarlems Dagblad voor u de informatiebron. Het Haarlems Dagblad weet als geen ander wat er leeft binnen het verspreidingsgebied van de krant. De krant kent dan ook niet alleen de regio qua gebied, maar ook de inwoners en het karakter van de streek. Door een proefabonnement te nemen op het Haarlems Dagblad kunt u zelf oordelen of u ook deze mening bent toegedaan. Om vast een tipje van de sluier op te lichten is Het Haarlems Dagblad een krant die:

  • Niet alleen op regionaal, maar ook op lokaal gebied weet wat er speelt
  • U ook 24/7 online kunt lezen
  • Objectief en onafhankelijk is
  • Keuzevrijheid biedt door verschillende abonnementsvormen aan te bieden

Bij een proefabonnement wordt vaak gedacht dat dit overgaat in een regulier krantenabonnement. Niets is minder waar als u kiest voor een proefabonnement op Het Haarlems Dagblad. Wanneer de proefperiode voorbij is, dan eindigt het abonnement automatisch.

De achtergrond van Het Haarlems Dagblad

Het Haarlems Dagblad is een ochtendkrant en kent een oplage die rond de 28.000 exemplaren (2016) ligt. De krant heeft verschillende edities, zodat het ook in de praktijk echt die betrokken krant voor haar lezers is. De verschillende edities zijn Haarlem en omgeving, Haarlemmermeer en IJmond. De krant wordt van maandag tot en met zaterdag uitgegeven. Uiteraard kunt u deze krant ook 24 uur per dag, 7 dagen per week online lezen.

Genieten van de bijlagen

Het Haarlems Dagblad heeft u, naast het nieuws uit de regio, ook een aantal interessante bijlagen te bieden. In deze bijlagen kunt u achtergronden en verdiepende artikelen bij het nieuws verwachten. Daarnaast is er aandacht voor luchtiger zaken als fashion & lifestyle, reizen, cultuur & uitgaan en meer. Dit maakt Het Haarlems Dagblad tot een veelzijdig dagblad met een trouw lezerspubliek dat voor het merendeel bestaat uit lezers met een abonnement.

Ontstaan van het Haarlems dagblad

Het Haarlems Dagblad is, net als de stad Haarlem zelf, een krant die kan terugkijken op een lang en rijk verleden. De eerste editie van deze krant zag namelijk in 1883 het daglicht. Toenmalige eigenaar was Jan Michiel Bomans. Inderdaad, de grootvader van de bekende Godfried Bomans. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht met de krant. De krant werd veel gelezen en het lezersaantal groeide gestaag. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd het Haarlems Dagblad door de bezetters gedwongen te fuseren met de Opregte Haarlemsche Courant. Ook werd het verplicht om alleen dat nieuws te brengen dat de goedkeuring van de bezetters had.

Na de oorlog werd de fusie niet teruggedraaid, maar veranderde de naam wel (weer) in het Haarlems Dagblad. Ook in de roerige zestiger en zeventiger jaren wist de krant zich staande te houden. Pas in 2005 deed het een eerste concessie aan het oorspronkelijke karakter. Vanaf dit moment werd de krant namelijk een ochtendkrant in plaats van een avondkrant wat het tot die tijd was. Vandaag de dag is de Telegraaf Mediagroep de uitgever van deze krant. Naast het Haarlems Dagblad heeft deze uitgever ook nog regionale kranten als de IJmuider Courant en de Gooi -en Eemlander in poreteuille.

Overige informatie

Op maandag tot en met vrijdag ligt het Haarlems Dagblad voor 07:00 uur bij u in de brievenbus of op de mat. Op zaterdagen is dit uiterlijk om 07:30 uur het geval. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat u de krant niet, of te laat, ontvangt. Om dit soort bezorgklachten te melden kunt u gebruik maken van het hiervoor bestemde contactformulier op de website van de krant. Uiteraard kunt u uw ongenoegen over de bezorging ook telefonisch melden.

De lezersservice van Het Haarlems Dagblad staat u graag te woord in het geval u andere vragen, klachten of opmerkingen over de krant/inhoud heeft. De lezersservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:00 t/m 16:00 uur. In het geval u liever via de digitale weg reageert, kunt u wederom gebruik maken van het eerder genoemde contactformulier of door het sturen van een email. Wanneer u per brief wil reageren, dan kunt u deze sturen naar:

Het Haarlems Dagblad

t.a.v. De Lezersservice

Postbus 376

1000 EB Amsterdam

 

Haarlems Dagblad
Beoordeel deze pagina