IJmuider Courant

Regionale kranten zijn voor veel mensen de informatiebron met betrekking tot het nieuws uit het eigen dorp, stad of regio. Begrijpelijk, want dit regionale nieuws heeft vaak direct gevolgen voor u en uw leefomgeving. Weten wat er speelt in uw eigen regio helpt u bijvoorbeeld bij het maken van bepaalde keuzes. Denkt u hierbij aan de aankoop van een nieuwe of andere woning of bij de schoolkeuze van uw kinderen. Daarnaast zijn zaken als werkgelegenheid, infrastructuur en milieu belangrijke zaken die regionaal en lokaal veel aandacht krijgen. Een goede regionale krant kent de regionale en lokale problematiek als geen ander en is hierdoor in staat om de lezers objectief en onafhankelijk te informeren. Wanneer u woonachtig bent in Haarlem of directe omgeving of in de regio IJmond, dan is de IJmuider Courant voor u een voorbeeld van zo’n regionale krant. Een proefabonnement op de IJmuider Courant is een uitstekende manier om erachter te komen of deze krant bij u past. Wat u kunt verwachten van een dagblad als de IJmuider Courant?

  • Een dagblad dat betrokken is bij de regio en haar lezers
  • Een krant die zowel in papieren –als digitale vorm te lezen is
  • Een krant die verdieping en achtergronden bij het nieuws brengt
  • Een dagblad dat inspirerende bijlagen brengt

De achtergrond van de IJmuider Courant

De IJmuider Courant is een bescheiden regionaal dagblad als we kijken naar de oplage. De oplage ligt rond de 6.000 exemplaren die voornamelijk in abonnementsvorm worden gelezen. Dit dagblad is een ochtendblad en kent twee verschillende edities, namelijk editie Haarlem en omstreken en editie IJmond. De IJmuider Courant verschijnt van maandag tot en met zaterdag. Uiteraard kunt u deze krant 24/7 in digitale vorm lezen.

Speciale aandacht voor de bijlagen

Op meerdere momenten per week verrast de IJmuider Courant haar lezers met interessante katernen, ook wel bijlagen genoemd. Zo is er op maandag een aparte sportbijlage en op woensdag de bijlage UIT die u precies laat weten waar u de komende week moet zijn op het gebied van uitgaan. De zaterdagse bijlage heet heel toepasselijk “Weekend” en biedt u naast achtergronden bij het nieuws ook ontspanning in de vorm van reisreportages, aandacht voor fashion, eten & drinken en wat al niet meer zij. De bijlagen van de IJmuider Courant maken deze krant tot een veelzijdige en graag gelezen dagblad.

De geschiedenis van de IJmuider Courant

De IJmuider Courant kent een lange geschiedenis die begint in 1895. Toentertijd verscheen deze krant onder de naam “Velsens Gratis Advertentieblad”. Al vrij snel werd deze krant overgenomen en vanaf dit moment verscheen de krant onder de huidige naam. Rond 1915 werd de IJmuider Courant twee keer per week uitgegeven en had de krant al 2300 betalende abonnees. Een hevige concurrentiestrijd met de Opregte  Haarlemsche Courant die een aparte editie voor IJmuiden uitgaf. Deze concurrentiestrijd zorgde ervoor dat de krant op de rand van een faillissement kwam te staan. Het Haarlems Dagblad bracht redding en nam de krant over. Gedurende de oorlogsjaren verscheen de krant wel, maar werd het door de Duitsers gedwongen om met collega kranten in de regio samen te werken.

Vandaag de dag is de IJmuider Courant in handen van de Telegraaf Mediagroep. Naast deze krant is deze Telegraaf Mediagroep verantwoordelijk voor de uitgave van andere regionale kranten als Het Haarlems Dagblad en de Gooi –en Eemlander.

Overige informatie

Kiezen voor de IJmuider Courant is kiezen voor een ochtendkrant die van maandag tot en met vrijdag voor 07:00 uur bij u wordt bezorgd. In het weekend, op zaterdag dus, valt de krant uiterlijk om 07:30 uur bij u op de mat. Klachten met betrekking tot de bezorging kunt u op verschillende manier melden. Vanzelfsprekend kunt u hiervoor bellen met de bezorgservice, maar ook kunt u ervoor kiezen om dit via de digitale weg te doen. Het sturen van een email of gebruik maken van het contactformulier op de website van de krant zijn dan de mogelijkheden die u ter beschikking staan.

De Lezersservice van de IJmuider Courant is uw aanspreekpunt voor al uw overige vragen, opmerkingen of klachten over deze krant. Telefonisch is deze Lezersservice te bereiken van 08:00 tot 16:00 uur (maandag tot en met vrijdag). Op zaterdag is de Lezersservice alleen te bereiken voor klachten over de bezorging (08:00-12:00 uur). Ook kunt u door het sturen van een email of het contactformulier op de website in contact komen met de klantenservice van dit dagblad.

Tot slot is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid om per brief te reageren. Richt u uw correspondentie in dit geval aan:

IJmuider Courant

t.a.v. afdeling Lezersservice

Postbus 376

1000 EB Amsterdam

IJmuider courant
Beoordeel deze pagina