De Leeuwarder Courant

Leeuwarden, trotse hoofdstad van een minstens zo trotse provincie, heeft natuurlijk een eigen regionaal dagblad. Deze krant verschijnt onder de naam “Leeuwarder Courant” en brengt u het nieuws uit de provincie Friesland. Bevlogen en betrokken medewerkers van de Leeuwarder Courant staan midden in de Friese samenleving en weten hierdoor als geen ander wat er leeft in de provincie. Het nieuws beperkt zich dan ook niet tot de grote bekende Friese steden, want deze krant heeft ook aandacht voor wat er zich afspeelt in de kleine kernen die deze provincie rijk is. Zo smelten regionaal en lokaal samen in een dagblad met een lange en rijke geschiedenis. Via deze website stellen wij u meer dan graag in de gelegenheid om voordelig kennis te maken met dit dagblad. Een proefabonnement op de Leeuwarder Courant nemen betekent dat u gedurende een bepaalde tijd deze krant thuisbezorgt krijgt. Dit abonnement stopt automatisch aan het einde van de periode, zodat u nergens aan vast zit. Het lezen van de Leeuwarder Courant biedt u onder andere deze voordelen:

  • Een krant die ook via tablet en smartphone te lezen is (app)
  • Zes maal per week het nieuws uit uw eigen regio uit eerste hand ontvangen
  • Profiteren van verschillende lezersvoordelen
  • Ontvangen van inspirerende bijlagen
  • Prettig leesbaar in handig tabloidformaat

De achtergrond van de Leeuwarder Courant

Een regionale krant als de Leeuwarder Courant heeft uiteraard een beperkte oplage in vergelijking met de grote landelijke dagbladen als het NRC, Trouw en het AD. Toch is deze krant goed voor een oplage van meer dan 65.000 exemplaren (2016: 67.517). Een aantal dat er toe doet en een aantal dat aangeeft hoe zeer de krant door haar lezers wordt gewaardeerd. De LC is zowel in de losse verkoop als in abonnementsvorm verkrijgbaar. Het merendeel van de lezers van dit dagblad zijn abonnementhouders. De krant verschijnt van maandag tot en met zaterdag en is vanzelfsprekend 24/7 online beschikbaar.

Speciale aandacht voor de bijlagen

Een krant is vandaag de dag meer dan een medium dat enkel en alleen het nieuws brengt. Een krant moet breed georiënteerd zijn en mensen willen tegenwoordig ook worden geïnformeerd over zaken als reizen, theater, literatuur, koken, lifestyle, achtergronden bij het nieuws, interviews en wat al niet meer zij. Een krant zorgt door artikelen over dit soort zaken ook voor ontspanning, iets waar duidelijk behoefte aan is. De Leeuwarder Courant is een krant die dit begrijpt en wekelijks haar lezers verrast met dit soort artikelen. Dit doet het door op verschillende dagen met vaste bijlagen te komen. Deze bijlagen zijn zeer de moeite waard om te lezen.

De geschiedenis van de Leeuwarder Courant

We kunnen gerust stellen dat de krantensector een sector is die in beweging is. Dit was zo, is zo en zal ook naar alle waarschijnlijkheid ook altijd zo blijven. Natuurlijk heeft een krant als de Leeuwarder Courant hier ook mee te maken. De krant werd voor het eerst uitgegeven in het jaar 1752. De krant werd toentertijd voornamelijk gelezen door kooplui en hierdoor was er voornamelijk aandacht voor buitenlands nieuws. Het bijzondere is dat het één van de weinige kranten is die anno nu nog steeds de oorspronkelijke naam draagt. De LC is hiermee de oudste regionale krant die geen naamswijziging heeft ondergaan van ons land. Vanaf 1879 verschijnt de krant al als dagblad en ook kwam er aandacht voor het binnenlandse -en regionale nieuws. De krant is eigenlijk nooit in opspraak geraakt en dit geeft het kwaliteitsniveau van de Leeuwarder Courant duidelijk weer. Iets wat niet onopgemerkt is gebleven, want in 2013 werd de Leeuwarder Courant uitgeroepen tot “European Newspaper of the Year” in de categorie regionale dagbladen. Tegenwoordig is de NDC mediagroep de eigenaar van de krant.

Overige informatie

De Leeuwarder Courant is nog maar relatief kort een ochtendkrant (sinds 2013). Dit betekent dat u deze krant van maandag tot en met vrijdag uiterlijk om 07:00 bij u thuis in de brievenbus mag verwachten. Op zaterdagen wordt de krant uiterlijk om 07:30 uur bij u thuisbezorgt. Wanneer u klachten heeft over de bezorging, dan kunt u deze zowel langs telefonische als digitale weg kenbaar maken. Doet u dit voor 12:00 uur, dan wordt de krant dezelfde dag nog voor 14:00 uur bij u na geleverd.

In het geval u vragen, opmerkingen of klachten heeft, dan staat de klantenservice van de LC u graag te woord. Ook hier heeft u verschillende mogelijkheden om in contact te komen met de krant. Uiteraard kunt u telefonisch contact opnemen, maar uiteraard kunt u ook een email sturen of gebruik maken van het digitale contactformulier op de website van de krant. Deze krant is zeer actief op sociale media, dus ook dit is een manier om contact met uw krant te zoeken. In deze tijd lijken we de mogelijkheid tot het schrijven van een brief wel eens te vergeten, maar vanzelfsprekend behoort ook dit tot de mogelijkheden. Voor de volledigheid geven we u hierbij dan ook de adresgegevens:

Leeuwarder Courant

Postbus 394

8901 BD Leeuwarden

 

Bezoekadres:

 

Leeuwarder Courant

Sixmastraat 15

8932 PA Leeuwarden

LC
Beoordeel deze pagina