Het Leidsch Dagblad

Als we kijken naar inwonersaantallen dan valt Leiden met een vierde plaats net buiten de top drie van grootste gemeenten van de provincie Zuid-Holland. Het is een stad met een rijke historie die gelegen is in een druk bezet stukje Nederland. De regio staat bekend om haar bedrijvigheid en activiteit en als je hier woont, dan is het goed om op de hoogte te zijn van alles wat er zich hier afspeelt. Immers, vaak zijn dit zaken die u als inwoner van het betreffende gebied direct aangaan. Denkt u hierbij maar eens aan bouwprojecten, infrastructuur en werkgelegenheid. Het Leidsch Dagblad is een regionale krant die u onder andere van dit soort zaken op de hoogte houdt. Het Leidsch Dagblad is diep geworteld in de lokale -en regionale samenleving en kent niet alleen de streek, maar ook de mentaliteit van de inwoners ervan. Kennis maken met deze veelzijdige en eigentijdse krant? Neem dan een proefabonnement op het Leidsch Dagblad en overtuig u zelf van het feit dat dit een krant is die:

  • Op persoonlijke wijze betrokken is bij haar verschijningsgebied
  • Ook aandacht heeft voor het nieuws uit binnen -en buitenland
  • In papieren vorm, maar ook in digitale vorm te lezen is
  • Een eigen moderne app heeft
  • 24/7 langs digitale weg beschikbaar is
  • Keuze biedt uit verschillende abonnementsvormen

De achtergrond van het Leidsch Dagblad

Het Leidsch Dagblad is een ochtendkrant en verschijnt van maandag tot en met zaterdag. De concurrentie in de krantensector is groot, maar toch is deze krant nog steeds goed voor een oplage die ruim boven de 30.000 exemplaren ligt (2016: 32.278). Het merendeel van de oplage wordt gelezen door mensen die een abonnement op de krant hebben genomen. De losse verkoop bedraagt een klein percentage van de totale oplage. Om inderdaad die betrokken krant te zijn verschijnt het Leidsch Dagblad in verschillende edities, te weten:

  • Duin en Bollen
  • Leiden en regio
  • Rijn en Veen

Eigentijdse en aansprekende bijlagen

Het Leidsch Dagblad weet dat haar lezers ook behoefte hebben aan andere zaken dan alleen het brengen van het nieuws uit de regio. In verschillende bijlagen schenkt deze krant aandacht aan onder andere: sport, uitgaan & theater, vakantie & reizen, literatuur & film. Daarnaast is er in verschillende bijlagen van de krant aandacht voor achtergronden van het nieuws en is er ruimte voor spraakmakende interviews. Het lezen van weekendmagazine “Vrij” is voor veel lezers een vaste start van het weekend.

De geschiedenis van het Leidsch Dagblad

Leefde je in 1860, dan kon je voor het eerst op 1 maart van dit jaar het Leidsch Dagblad lezen. Je moest hier dan wel drie cent voor neer kunnen leggen. Eigenaar en grondlegger van de krant was A.W. Sijthoff die meer dan 25 jaar directeur van de krant was. Zijn zoon nam het stokje over hij bleef tot 1917 aan als directeur. Gedurende de oorlogsjaren stelde de bezettende macht de eis dat een NSB-er hoofdredacteur moest worden. De krant wenste hier geen gehoor aan te geven en zodoende werd dit dagblad van 1943 tot en met het einde van de oorlog niet uitgegeven.

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg het Leidsch Dagblad met roerige tijden te maken. Diverse fusies en overnames later komen we uit bij de krant zoals we die vandaag de dag kennen. Een krant die sinds 2004 op tabloidformaat wordt uitgegeven en pas vanaf 2013 een (volledige) ochtendkrant is. Verantwoordelijk uitgever is de bekende Telegraaf Mediagroep die ook krantentitels als de IJmuider Courant en de Gooi -en Eemlander onder haar hoede heeft.

Overige informatie

Op werkdagen wordt het Leidsch Dagblad ’s morgens voor zeven uur bij u bezorgd. Op zaterdag is dit een half uurtje later en ligt de krant uiterlijk om half acht bij u in de bus. Als u klachten heeft over de bezorging, dan kunt u dit melden via een speciaal webformulier op de website van de krant. Belt u liever? Bel dan de Lezersservice van de krant.

Deze Lezersservice is u overigens ook graag van dienst als u andere klachten heeft. Uiteraard kunt u hier ook terecht in het geval u vragen of opmerkingen omtrent de krant of de inhoud hiervan heeft. U kunt ook hier gebruik maken van een web contactformulier of u kunt een email sturen. Telefonisch in contact komen met de Lezersservice doet u op werkdagen van 08:00 tot 16:00 uur. Op zaterdag is de Lezersservice alleen bereikbaar voor klachten over de bezorging (08:00 tot 11:00 uur).

Voor de volledigheid volgen hier de adresgegevens van dit dagblad:

Het Leidsch Dagblad

Postbus 376

1000 EB  AMSTERDAM

 

Bezoekadres:

Basisweg 30

1043 AP AMSTERDAM

Leidsch Dagblad
Beoordeel deze pagina