Het Noordhollands Dagblad

Veel mensen blijven vandaag de dag op de hoogte van de wereld om hen heen door middel van nieuwsalerts op hun mobiele telefoon. In hoofdlijnen bent u dan ook inderdaad op de hoogte van voornamelijk het grote landelijke en internationale nieuws. Maar wat weet u eigenlijk wat er speelt in uw naaste omgeving? Steeds meer mensen beseffen dat er ook in hun directe omgeving veel speelt en dat dit invloed heeft op bijvoorbeeld de leefbaarheid, de verkeersveiligheid of de werkgelegenheid. Een regionale krant is het medium om u van deze zaken op de hoogte te houden. Het Noordhollands Dagblad is zo’n typisch regionaal dagblad dat u het nieuws uit uw eigen directe omgeving brengt. Weten wat er speelt en om u heen gebeurt helpt u bij het maken van belangrijke keuzes met betrekking tot bijvoorbeeld wonen, werken en schoolkeuze. Neemt u dan ook eens een proefabonnement op het Noordhollands Dagblad. Dit is een uitstekende manier om dit dagblad beter te leren kennen, zonder dat u ergens aan vast zit. Ervaar dan ook zelf de voordelen van het Noordhollands dagblad:

 • Regionaal en lokaal actueel en betrokken
 • Aandacht voor binnen -en buitenlands nieuws
 • Spraakmakende bijlagen
 • 24/7 in digitale vorm beschikbaar
 • Eigen nieuwsapp

De achtergrond van het Noordhollands dagblad

Het Noordhollands Dagblad is de derde grootste regionale krant van Nederland. Tenminste, als we kijken naar de oplagecijfers van de krant (2016: 102.715 exemplaren). De hoofdredactie van de krant zetelt in Alkmaar en het merendeel van de oplage wordt gelezen door mensen met een abonnement op de krant. Het Noordhollands Dagblad verschijnt in verschillende edities, om zo in de praktijk invulling te geven aan hun betrokkenheid bij de regio. Deze edities zijn:

 • Alkmaar e.o.
 • Den Helder e.o.
 • Hoorn – Enkhuizen
 • Kennemerland
 • Schagen e.o.
 • Waterland
 • Zaanstreek

Meer dan nieuws alleen!

Het Noordhollands Dagblad brengt u regelmatig spraakmakende bijlagen. In deze bijlagen is zeker aandacht voor verdieping en achtergronden bij het nieuws, maar er is ook ruimte en aandacht voor andere zaken. Hierbij moet u denken aan rubrieken over vakantie, reizen, koken, uitgaan, beauty en fashion en dergelijke. In het weekend komt de krant met het weekendmagazine “Vrij”. Een goede start om ook uw weekend mee te beginnen.

De geschiedenis van het Noordhollands Dagblad

De geschiedenis van het Noordhollands Dagblad is een ietwat gecompliceerde geschiedenis. Het is inmiddels algemeen bekend dat de krantensector niet altijd de meest stabiele sector is/is geweest. Het is juist uit deze onrustige tijden die de sector heeft meegemaakt dat het Noordhollands Dagblad is ontstaan. Het is als het ware een fusie van verschillende regionale kranten tot één geheel. U begrijpt dat dit min of meer gedwongen samen gaan niet zonder slag of stoot is gegaan. Enkele kranten die “op zijn gegaan” in deze krant zijn onder andere Dagblad Zaanstreek, de Alkmaarsche Courant en Dagblad Waterland. Tegenwoordig mogen we dit dagblad zien als een stabiele factor met een trouw lezerspubliek. De krant is tegenwoordig in handen van HDC Media.

Overige informatie

Het Noordhollands Dagblad is een ochtendkrant die op maandag tot met vrijdag voor 07:00 uur bij u wordt bezorgd. De zaterdageditie kunt u uiterlijk om 07:30 uur in uw brievenbus verwachten. Mocht u klachten ervaren met betrekking tot de bezorging van de krant, dan kunt u dit melden via de Lezersservice. Deze is zowel per telefoon als per email bereikbaar. U kunt echter ook gebruikmaken van het digitale meldingsformulier op de website van de krant.

De eerder genoemde Lezersservice kunt u ook benaderen in het geval u klachten heeft over andere zaken dan de bezorging. Ook kunt u hier terecht in het geval u vragen, suggesties of opmerkingen heeft over de krant. De Lezersservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 16:00 uur en op zaterdagen van 08:00 tot 11:00 uur (enkel voor bezorgklachten). Uiteraard kunt u ook per email reageren of door het contactformulier op de website. In het geval u liever per post reageert volgen hier de adresgegevens van de krant:

Noordhollands Dagblad Lezersservice

Postbus 2603

1000 CP AMSTERDAM

 

Noordhollands Dagblad
Beoordeel deze pagina