De PZC (Provinciale Zeeuwse Courant)

Vanzelfsprekend wilt u op de hoogte zijn van wat er zich in de wereld afspeelt. Deze wereld is lang niet altijd zo ver weg als u zou denken. Ook in uw eigen directe omgeving, regio of provincie gebeurt veel. Dit zijn vaak zaken die u direct aangaan. Het is dan uiteraard prettig als er een medium is dat u van dit regionale en lokale nieuws op de hoogte houdt. Voor wat betreft de provincie Zeeland is dit medium de Provinciale Zeeuwse Courant, kortweg de PZC genoemd. De PZC is een krant die diepgeworteld is in de Zeeuwse samenleving. De krant weet niet alleen wat er speelt, maar kent ook de mentaliteit van de mensen die hier wonen. Op deze manier weet de Provinciale Zeeuwse Courant het nieuws te brengen op een wijze die bij u past. Wilt u dit zelf eens ervaren? Neemt u dan een proefabonnement op de PZC. Gedurende een bepaalde periode (abonnement eindigt automatisch) ontvangt u de PZC thuis en leert u deze veelzijdige krant goed kennen. Deze krant biedt u onder andere de volgende voordelen:

  • U bent op de hoogte van zowel het grote (inter)nationale als het regionale/lokale nieuws
  • U leest een krant die 24/7 in digitale vorm voor u beschikbaar is
  • Een moderne krant met een eigen app
  • Keuzevrijheid qua abonnementsvorm
  • Interessante extra’s als bijlagen en speciaal geselecteerde aanbiedingen

De achtergrond van de PZC

Zeeland is te groot om al het nieuws uit deze provincie onder te brengen in slechts één editie. Vandaar dat de PZC uitgegeven wordt in vijf verschillende edities, te weten:

  • Zeeuws-Vlaanderen
  • Walcheren
  • Bevelanden
  • Schouwen-Duiveland
  • Tholen

De Provinciale Zeeuwse Courant is een ochtendblad die van maandag tot en met zaterdag verschijnt. In 2016 was deze krant nog goed voor een oplage van 45.255 exemplaren. Een behoorlijk aantal in een krimpende markt. Dit geeft aan dat de PZC gewaardeerd wordt door haar lezers. Dit zie je terug in het aantal abonnementhouders, want de zogenaamde losse verkoop bedraagt slechts een paar procent van de totale oplage. Het hoofdkantoor van de krant is gevestigd in Vlissingen.

Lees ook de bijlagen!

Speciale aandacht verdienen de verschillende bijlagen waarmee de PZC wekelijks komt. Niet alleen de zaterdageditie biedt u veel extra informatie en inspiratie, ook op doordeweekse dagen is er aandacht voor zaken als: kunst & cultuur, hobby & vrije tijd, reizen & uitgaan in de regio, verdieping & achtergronden bij het nieuws. Dit alles maakt deze krant tot een bron van informatie, maar ook tot een bron van inspiratie en ontspanning.

De geschiedenis van de PZC

Zeeland kende nogal wat verschillende regionale kranten. Veel van deze kranten kennen een lange geschiedenis. Desondanks hebben zij de tand des tijds niet weten te doorstaan en zijn zij opgegaan in één nieuwe krant, de Provinciale Zeeuwse Courant. Als we kijken naar de oudste krant die opgegaan is in de PZC, dan komen we uit bij de Middelburgsche Courant. Deze krant zag voor het eerst het daglicht in 1758. Andere kranten die hetzelfde lot hebben ondergaan zijn onder andere de Goessche Courant (1813) en de Zierikzeesche Nieuwsbode (1844). We kunnen gerust stellen dat de huidige PZC, die sinds 1973 deze naam draagt, een krant is met karakter en historie.

Vandaag de dag bevindt dit dagblad zich in rustig vaarwater en mag het zich een stabiele factor noemen. Verantwoordelijk uitgever is De Persgroep Nederland, die ook verantwoordelijk is voor het uitgeven van onder andere De Volkskrant, Trouw, De Gelderlander en De Stentor.

Overige informatie

Een ochtendkrant dient vanzelfsprekend vroeg bij u in de brievenbus te vallen. Op werkdagen wordt de PZC voor 07:00 uur bij u bezorgd en de zaterdageditie valt uiterlijk om 07:30 uur bij u op de mat. Mocht u onverhoopt klachten hebben omtrent de bezorging van de krant, dan dient u dit dezelfde dag nog te laten weten. U kunt dit digitaal melden door het sturen van een email of door het invullen van een speciaal hiervoor bedoeld webformulier. Natuurlijk kunt u ook bellen met de klantenservice van de PZC.

Deze klantenservice is tevens uw aanspreekpunt voor vragen, opmerkingen, suggesties en klachten. Telefonisch is deze afdeling bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur. U wordt snel geholpen, want de gemiddelde wachttijd bedraagt slechts 2 minuten. Een andere mogelijkheid die u heeft om in contact te treden met de krant is door het sturen van een email of gebruik te maken van het contactformulier op de website van de Provinciale Zeeuwse Courant. In het geval u een Twitter account heeft, staat deze mogelijkheid u ook nog ter beschikking.

Voor de volledigheid volgen hier de adresgegevens van de krant:

De PZC

t.a.v. afdeling Klantenservice

o.v.v. vraag/opmerking

Postbus 90

5680 AB Best

PZC
Beoordeel deze pagina