De Twentsche Courant Tubantia

In een wereld die we bij tijd en wijle gerust als onrustig kunnen omschrijven zijn kranten een onmisbare bron van informatie. Kranten bieden, in tegenstelling tot veel nieuwsalerts, ook achtergronden en verdieping bij het nieuws. Hierdoor worden oorzaken en (mogelijke) gevolgen bloot gelegd en zo wordt nieuws meer dan enkel en alleen een opsomming van feitelijke gebeurtenissen. Dit geldt zeker voor het nationale -en internationale nieuws, maar vlak hierbij het nieuws uit uw eigen regio ook niet uit. Er schuilt immers ook vaak veel meer achter het nieuws uti uw directe omgeving. Ingrijpende bouwprojecten, de aanleg van nieuwe wegen of een gemeentelijke herindeling zijn voorbeelden van zaken die regionaal/lokaal kunnen spelen. Dat dit soort zaken van invloed is op uw woon, werk -en leefomgeving moge duidelijk zijn. U kunt dan feitelijk ook niet zonder goede nieuwsvoorziening. De Twentsche Courant Tubantia is een krant die betrokken is bij de bewoners van en de regio waarin de krant verschijnt. Een proefabonnement op de Twentsche Courant Tubantia is voor u het aangewezen medium om kennis te maken met een dagblad dat zijn afkomst niet verloochent. Geniet van onderstaande voordelen:

 • Aandacht voor nieuws uit uw eigen directe omgeving en regio
 • Aandacht voor het binnen -en buitenlandse nieuws
 • Geschreven in een vlotte stijl
 • Handig tabloidformaat en daarnaast ook online beschikbaar
 • Beschikbaar via tablet of smartphone middels eigen app

Overigens zit u nergens aan vast als u een proefabonnement op de Twentsche Courant Tubantia besluit te nemen. Dit stopt namelijk automatisch aan het einde van de periode.

De achtergrond van de Twentsche Courant Tubantia

De Twentsche Courant Tubantia kent een oplage van ruim 91.000 exemplaren (2016). Om invulling te geven aan de ambitie van de krant om een betrokken krant te zijn is er gekozen om verschillende edities van de Tubantia uit te geven. Deze edities zijn:

 • De Achterhoek
 • Enschede e.o.
 • Hengelo e.o.
 • Almelo e.o.
 • Oldenzaal e.o.
 • Reggestreek

Stuk voor stuk regio’s met een eigen karakter en mentaliteit. De Tubantia, zoals de krant ook wel wordt genoemd, is een ochtendkrant die van maandag tot en met zaterdag verschijnt. De lezers van de Tubantia zijn “hun krant” trouw, wat gestaafd wordt door het feit dat het overgrote deel van krant gelezen wordt door mensen met een abonnement op deze krant.

De toegevoegde waarde van de bijlagen

De verschillende bijlagen van de Twentsche Courant Tubantia zijn echt een meerwaarde van deze krant. In de bijlagen die zowel op zaterdagen als op werkdagen verschijnen is er namelijk ook veel aandacht en ruimte voor andere zaken dan nieuws. Informatieve artikelen en reportages over bijvoorbeeld reizen en vakantie of een bijlage over de laatste woontrend zijn hier voorbeelden van.

De geschiedenis van de Twentsche Courant Tubantia

Als we puur en alleen kijken naar de naam van de krant, dan is de conclusie gerechtvaardigd dat de Twentsche Courant Tubantia nog maar relatief kort bestaat. De naam dankt de krant namelijk aan een fusie tussen twee dagbladen, de Twentsche Courant en de Tubantia, die in 1997 plaatsvond. Zowel de Twentsche Courant als de Tubantia waren diep geworteld in de Twentse samenleving. Twee kranten met een eigen karakter en een eigen lezerspubliek. Het gedwongen fuseren van beide kranten tot één sterke regionale krant is echter uitermate goed gegaan. De Twentse Courant Tubantia is tegenwoordig in handen van De Persgroep. Mede hierdoor ziet de toekomst van de krant er stabiel en goed uit, ondanks een krimpende markt.

Overige informatie

Van een ochtendkrant mag u verwachten dat deze tijdig bij u wordt bezorgd. Tijdig is in het geval de Twentsche Courant Tubantia voor 07:00 uur op werkdagen en voor 07:30 uur op de zaterdag. Uiteraard kan het voorkomen dat de krant een keer niet of te laat wordt bezorgd. Stelt u zich dan in contact met de klantenservice van deze krant. Dit doet u door middel van het invullen van een webformulier, het sturen van een email of door dit telefonisch te melden.

Ook voor andere klachten kunt u contact opnemen met de klantenservice van de Tubantia. Deze zelfde service staat u graag te woord in het geval u suggesties, vragen of opmerkingen over de krant heeft. Naast het contactformulier op de website kunt u uiteraard een email sturen of even bellen. Kiest u voor dit laatste, belt u dan op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur. Twitteren met de Twentsche Courant Tubantia is ook een optie die de krant u op dit vlak biedt.

Schriftelijk kunt u zich tot de krant wenden via onderstaand adres:

Tubantia

t.a.v. afdeling Klantenservice

o.v.v. vraag/opmerking

Postbus 90

5680 AB Best

Tubantia
Beoordeel deze pagina